Vil du ikke gerne have den fulde oplevelse?
Vend din tablet, så bliver det ikke bedre!

Er der moms på fragt fra en webshop?

Når du sælger varer igennem en webshop, vil det oftest være varer som skal sendes med Post Danmark eller andre fragtmuligheder.

Når man køber porto hos Post Danmark er der ikke moms på den porto, og derfor er der mange webshop ejere der undrer sig når de hører at der er moms på deres fragt. Og det vil der være i langt de fleste tilfælde.

Hvis du ikke vil betale moms af din fragt, skal du viderefakturere det eksakte portobeløb som du betaler hos posthuset, og derfor er du nødt til at vide hvad din porto bliver inden kunden afslutter sin ordre og betaler.

Det kan også sagtens lade sig gøre, men det kræver at du og din webshop ved hvad dine varer vejer, så den rigtige pris på porto kan beregnes inden kunden afslutter ordren og betaler. På din faktura til kunden skal det tydeligt fremgå at der er tale om porto.

Inden man beslutter sig for om man vil bruge moms på fragt, eller om man vil viderefakturere portoen, skal man tænke arbejdsgangen godt igennem. For har man et stort skift af produkter, som f.eks. tøjbutikker der får nye kollektioner flere gange årligt, er der mange varer der skal vejes, vil man skulle afsætte meget tid til at administrere dette for at undgå moms på fragten.

Andre butikker som kører med få af den samme type varer år efter år, skal måske kun bruge et par timer ved opstart af webshoppen, og så er alle varerne vejet er registreret.  Disse typer af shops, vil noget lettere kunne administrere den differentierede fragtløsning, og dermed viderefakturere det portobeløb som det koster at sende varerne med Post Danmark.

Bruger man andre end Post Danmark til at fragte pakkerne ud til kunderne, vil der altid være moms på det beløb som man bliver faktureret af fragtvirksomheden. Dermed kan du også viderefakturere denne moms til kunden.

Hvis du vil tage et beløb for at pakke varerne, eller for de materialer der bruges til dette, skal det fremgå af et separat punkt på fakturaen, hvis din porto skal være uden moms.

Man kan også vælge at gøre det nemt for kunden af forstå hvad det koster at handle i shoppen, og tage den samme pris for fragt hver gang, måske med et incitament til at købe lidt mere, ved at sætte en fri fragt ved køb for over x antal kr.

Brug for en ny webshop?